UNIEK IN MUZIEK
MUZIEKLES, MAAR DAN NET EVEN ANDERS
MUZIEKTHERAPIE

Referenties

Marie-Anne van Rijbroek, collega:
"
Ik ken Samara als een betrokken en geduldige vakvrouw, een warme persoonlijkheid die kinderen op een veilige en creatieve wijze kan laten musiceren. Samara weet, speels inspelend op de mogelijkheden van het kind, het beste in de kinderen naar boven te halen. Onder muzikale begeleiding van Samara kan elk kind schitteren!"

Peter, 7 jaar:muziektherapie-gitaar
"Ik vind de muziekles van juf Samara heel leuk. Ik vind het leukste dat ik zelf een liedje maak over Minecraft. En dat ik dat op de piano kan spelen."

Moeder van Peter:
"Mijn zoon van zeven houdt erg van muziek. Ik vind het mooi om te zien hoe Samara hem langzaam maar zeker de basis van pianospelen leert. En hoe hij – heel belangrijk voor een kind met een autistische stoornis – in de ‘kantlijn’ van de muziekles spelenderwijs van alles leert over luisteren naar elkaar, wachten op je beurt en durven te spelen."

Noé, 7 jaar:
"Ik ga iedere week naar Samara. We spelen op piano, djembé en keyboard. Ik vind het keileuk. Ik vind Samara lief.

"Moeder van Noé:
"Het valt mij op dat Samara onze zoon serieus neemt; als hij vragen stelt over een bepaald instrument, geef ze daar geen kinderachtig antwoord op maar beantwoord ze zijn vraag.
Zo hoorde ik haar vertellen dat een piano ook een snaarinstrument is; dit als antwoord op een vraag van hem.
Die informatie vraagt hij niet zomaar, hij past het ook toe in andere situaties."
"Samara past de situatie aan: De afspraak in het begin was dat de kinderen alleen in de les komen; zonder ouders. Al gaandeweg is deze regel aangepast aan onze situatie. We voelen ons niet opgelaten als we erbij zitten, we laten hem ontspannen aan haar 'over'."
"Samara voelt hem aan: Al gauw zagen wij dat Samara zich aanpaste aan de 'gebruiksaanwijzng' van onze zoon.
Ze weet hoe ze hem het beste er toe beweegt om verder te komen. Soms helpt niets en stagneert het, maar ze probeert het de volgende keer weer, stap voor stap."

Mark Sijtsma, 11 jaar:
"Dankzij Samara ben ik een kanjer!"

 Mieke van Dalen, moeder van Mark:
"Mijn zoon Mark zingt al bijna twee jaar bij Samara. Hij vindt het heerlijk om te doen, maar soms heeft hij periodes waarin hij absoluut niet meer naar zangles wil. Samara vangt dat geweldig op, ze heeft echt aandacht voor Mark, ze luistert en vraagt door. Zo leert hij niet alleen prachtig zingen; hij leert ook doorzetten en nog belangrijker: vertellen als hem iets dwars zit en samen naar een oplossing zoeken. Hij merkt dat Samara hem serieus neemt, en krijgt daardoor meer zelfvertrouwen.
Mark en ik vinden Samara een superjuf!"
 
Mischa, 16 jaar:
"Ik wil geen les missen van Samara."

Moeder van Mischa:
"Wat ik zie is dat Samara geduld heeft en een prettige rustige manier van spreken. Die werken beiden geruststellend op Mischa."

Vader van Mischa:
"Samara is een veelzijdige lerares (o.a. cello, piano, djembé)."

Vader van Steven:
"Samara lijkt engelengeduld te hebben met kinderen met een verstandelijke handicap. Onze autistische zoon gaat met veel plezier naar zijn pianoles."