UNIEK IN MUZIEK
MUZIEKLES, MAAR DAN NET EVEN ANDERS
MUZIEKTHERAPIE

Samara Baumgärtner - Bertsch

Samara Baumgärtner - Bertsch (1982) begon op zesjarige leeftijd met blokfluit spelen en op twaalfjarige leeftijd met cello spelen. Zij had celloles van Lotte Beukman, Justa de Jong, Ad van Dongen en Dries Munnik. Zij heeft veel samenspel ervaring opgedaan in diverse orkesten en kleinere ensembles. samara bew

Zij studeerde Creatieve Therapie, richting muziek, aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens haar studie deed zij ervaring op in het werken met ouderen in de psychiatrie en jonge kinderen in het speciaal onderwijs. Zij kreeg lessen in diverse instrumenten, waaronder piano en gitaar.

Na haar studie heeft zij als muziektherapeut ervaring opgedaan in het werken met mensen met een verstandelijke handicap, autisme, ADHD en dyslexie. Ook mensen met lichamelijke handicaps als visuele beperkingen, spierziekten en spasmen heeft Samara begeleid.

Zij heeft gewerkt bij het voormalig Koorenhuis, waar zij muzieklessen gaf aan mensen met een beperking.
Later zette zij deze werkzaamheden voort in een eigen praktijk, genaamd Uniek in Muziek, die nu gevestigd is in Het Strijkdomein (Piet Heinplein 50 te Den Haag).

Naast de werkzaamheden bij Uniek in Muziek werkt Samara als muziektherapeut met ouderen in verzorgingstehuizen.
Ook heeft Samara een eigen gastouderopvang gehad. Deze werkzaamheden heeft zij in 2018 afgerond.